top of page
Janssen website foto's (1).png

Varkenskarkassen

Geheel op maat van de klant

Onze kracht zit in het maatwerk dat we kunnen leveren. Voor iedere vraag kunnen we een gepaste oplossing bieden. De karkassen zijn afkomstig van onze eigen varkens of komen voort uit nauwe samenwerking met lokale veehouders. Het is dankzij onze hands-on monitoring dat we continu een stabiele, hoogwaardige kwaliteit leveren.

Varkenskarkassen

Het proces

Grootbrengen van de varkens

Slachten in Sus Campiniae

Keuren en koelen

De varkens worden grootgebracht onder comfortabele omstandigheden. Ze worden nauwkeurig gemonitord door onze dierenartsen en krijgen kwaliteitsvoer. Daarnaast hechten we veel waarde aan hygiëne en klimaat.

In de modernste slachterij van België, onder strikte controle van het Federaal Agentschap voor voedselveiligheid (FAVV), worden de dieren op een rustige en stressvrije manier behandeld.  De varkens worden met Co2 verdoofd voordat ze geslacht worden. Zo ervaren ze geen stress, wat zeer bevorderlijk is voor de kwaliteit van het vlees.

Na het slachten, worden varkens gekeurd en geclassificeerd door onafhankelijke keurders van het FAVV. Ten slotte worden ze gekoeld tot de juiste kerntemperatuur is bereikt, waarna de karkassen klaar zijn om getransporteerd te worden.

We zijn flexibel in transport en bieden in samenspraak zowel Ex-works of DAP afleveringen aan. 

bottom of page